Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 03.10.2022r.

ŚNIADANIE: pieczywo mieszane z masłem, drobiowa, sałata, ogórek, 
kakao
, herbata z cytryną,
(chleb pszenny i razowy– specyfikacja u intendenta, masło dobre 82%, polędwica drobiowa- specyfikacja u intendenta,  sałata, ogórek, mleko dobre 2%,  kakao deco moreno (tłuszcz kakaowy 10-12%, soja, gluten, mleko), herbata lipton torebka, cytryna, cukier )
OBIAD: zupa ogórkowa,
pieczeń wieprzowa z kaszą jęczmienną,
bukiet warzyw z masełkiem, kompot wieloowocowy / woda
ogórki kiszone, marchew, pietruszka, por, seler, śmietana 12%,schab b/k, kasza jęczmienna, brokuły, kalafior, masło dobre 82%,  olej kujawski, sól fita, pieprz mielony, mieszanka kompotowa ( jabłko, śliwka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka,) cukier,
PODWIECZOREK: kajzerka, grahamka z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką,  herbata z cytryną,
(kajzerka, grahamka– specyfikacja u intendenta, masło dobre 82%, twaróg półtłusty ale, śmietana 12%, szczypiorek, rzodkiewka,  herbata lipton torebka, cytryna, cukier)

 

WTOREK 04.10.2022r 
 

ŚNIADANIE:  pieczywo mieszane z masłem, pasta jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor,
kawa z mlekiem,
herbata z cytryną,
( chleb pszenny i z ziarnami– specyfikacja u intendenta, masło dobre 82%, jaja kl.3, szczypiorek, pomidor, majonez kielecki,mleko dobre 2%, kawa zbożowa ( składniki zboża 72% jęczmień, żyto, cykoria, burak cukrowy), herbata lipton torebka, cytryna, cukier, )
OBIAD: zupa z groszku zielonego,
pierogi leniwe z serem białym,
gruszka, kompot wieloowocowy / woda,
(groszek zielony mrożony, marchew, pietruszka, por, seler, ziemniaki, jaja kl.3, śmietana 12%,mąka razowa, mąka pszenna, twaróg półtłusty ale, masło dobre 82%, olej kujawski rzepakowy, gruszka, sól fita, pieprz mielony, mieszanka kompotowa ( jabłko, śliwka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka), cukier
PODWIECZOREK: kajzerka, grahamka  z masłem, polędwica tradycyjna, sałata, rzodkiewka,
herbata z cytryną,
(kajzerka, grahamka, - gluten- specyfikacja u intendenta, masło dobre 82%, polędwica tradycyjna - specyfikacja u intendenta, sałata, rzodkiewka, herbata lipton torebka, cytryna, cukier,

 

ŚRODA 05.10.2022r.

ŚNIADANIE: kajzerka, grahamka z masłem, szynka wiejska, sałata, papryka czerwona,  
kakao
, herbata z cytryną,
(kajzerka, grahamka – specyfikacja w koszulce obok jadłospisu, masło dobre 82%, szynka wiejska- specyfikacja u intendenta,  sałata, papryka czerwona, mleko dobre 2%,  kakao deco moreno (tłuszcz kakaowy 10-12%, soja, gluten, mleko), herbata lipton torebka, cytryna, cukier )
OBIAD: zupa ryżowa,
mielony,
ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka, kompot wieloowocowy/woda,
(kurczak, ryż biały, marchew, pietruszka, por, seler, pietruszka zielona, jaja kl. 3, łopatka b/ kości, ziemniaki, jabłko, bułka tarta, olej kujawski, sól fita, pieprz mielony, mieszanka kompotowa ( jabłko, śliwka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, cukier),
PODWIECZOREK:koktajl malinowy, wafle suche krążki, herbata z cytryną,
(maślanka naturalna, jogurt naturalny,
maliny mrożone, wafle suche krążki, żurawina suszona, herbata lipton torebka, cytryna, cukier)

 

CZWARTEK 06.10.2022r

ŚNIADANIE: kajzerka, grahamka z masłem, drobiowa miodowa, sałata, pomidor,
kawa z mlekiem,
herbata z cytryną,
(kajzerka, grahamka – specyfikacja w koszulce obok jadłospisu, masło dobre 82%, drobiowa miodowa- specyfikacja u intendenta,  sałata, pomidor, mleko dobre 2%,  kawa zbożowa ( składniki zboża 72% jęczmień, żyto, cykoria, burak cukrowy), herbata lipton torebka, cytryna, cukier )
OBIAD: zupa dyniowa,
oponki z serem,
jabłko, kompot wieloowocowy / woda
(dynia, marchew, pietruszka, por, seler, twaróg półtłusty ale, śmietana 12%, jaja kl.3, mąka pszenna, mąka kukurydziana, przecier pomidorowy 100%, ziemniaki, imbir, olej kujawski rzepakowy, cytryna, sól fita, pieprz mielony, jabłko, soda oczyszczona, mieszanka kompotowa ( jabłko, śliwka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, cukier)
PODWIECZOREK: pieczywo mieszane z masłem, jajko na twardo,  ogórek, rzodkiewka,
herbata z cytryną,
(chleb pszenny i z ziarnem – specyfikacja u intendenta, masło dobre 82%, jaja kl.3, ogórek, rzodkiewka, herbata lipton torebka, cytryna, cukier)

PIĄTEK 07.10.2022r.

ŚNIADANIE:kajzerka, grahamka  z masłem, polędwica tradycyjna, sałata, rzodkiewka, 
zacierki na mleku,
herbata z miodem i cytryną,
( kajzerka, grahamka - gluten- specyfikacja u intendenta, masło dobre 82%, polędwica tradycyjna - specyfikacja u intendenta, sałata, rzodkiewka,  mleko dobre 2%,zacierki- mąka makaronowa, herbata lipton torebka, cytryna, cukier,
OBIAD: pieczarkowa z makaronem muszelka,
ryba miruna w panierce, ziemniaki, surówka z pora i jabłka, kompot wieloowocowy / woda
(kurczak,  marchew, pietruszka, por, jabłko, seler,  pieczarki, śmietana 12%,  makaron muszelka mała,jaja kl. 3, bułka tarta, mąka pszenna, rybamiruna b/skóry, ziemniaki, olej kujawski rzepakowy, pieprz cytrynowy, sól fita, pieprz mielony, mieszanka kompotowa ( jabłko, śliwka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, cukier),
PODWIECZOREK:kajzerka, grahamka  pieczywo z masłem, ser żółty, papryka czerwona, herbata z cytryną,
( kajzerka, grahamka, - gluten- - specyfikacja u intendenta, masło dobre 82%, ser żółty gołda- zawartość tłu. 27% , papryka czerwona, herbata lipton torebka, cytryna, cukier, )

PRZEDSZKOLE ZASTRZEGA SOBIE MOŻLIWOŚĆ  ZMIANY JADŁOSPISU

 

 14 alergenów występujących w posiłkach:

 1.Zboża zawierające gluten
 2.Skorupiaki i produkty pochodne
 3.Jaja i produkty pochodne
 4.Ryby i produkty pochodne
 5.Orzeszki ziemne (arachidowe)
 6.Soja i produkty pochodne
 7.Mleko i produkty pochodne
 8.Orzechy
 9.Seler i produkty pochodne
10.Gorczyca i produkty pochodne
11.Nasiona sezamu i produkty pochodne
12.Dwutlenek siarki
13.Łubin i produkty pochodne
14.Mięczaki i produkty pochodne

Alergeny będą wytłuszczone w jadłospisie.

Przypominamy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza
( w takim wypadku należy dostarczyć do przedszkola stosowne zaświadczenie o alergii występującej u dziecka).